Geschiedenis

 

1948 | De heer Siem Duynker is de oprichter van “Schadeservice Duynker”. Hij begon in 1948, in Hippolytushoef, zijn autospuitinrichting waar hij met twee man dit werk uitoefende. Doordat veel klanten in Den Helder woonden, besloot hij later zijn bedrijf naar de marinestad te verplaatsen.
1957 | Een vrijgekomen pand in de Oostslootstraat, waar eerder garage Jan Bruin was gevestigd, werd het nieuwe werkterrein. De opening vond plaats op 29 maart 1957.
Tot de inventaris van het autospuitbedrijf behoorde een spuitcabine met verdruksysteem, hetgeen een primeur was voor Noord-Holland.
1966 | Na verloop van jaren ontwikkelde “Duynker” zich tot een der modernste autoschadebedrijven in de regio. Gevolg hiervan was dat naar een groter onderkomen moest worden uitgezien. Een braakliggend terrein voor klein-industrie aan de Torplaan bood de enige mogelijkheid om aan bouwgrond te komen en na de verkregen vergunningen kon Duynker, op de Bedrijfsweg, op 23 september 1966 als eerste starten.
1975 | Op 1 januari 1975 werd de onderneming overgenomen door de heer Jan Veenendaal. De gestage groei van het bedrijf, de veranderde klantenkring en de noodzaak te centraliseren zorgden ervoor, dat wederom naar een nieuw onderkomen moest worden gezocht. Het voormalige “Bestcars” pand met showroom aan de Industrieweg werd gezamenlijk met HEVEC autoverhuur overgenomen en omgebouwd tot reparatiehal.
De modernste apparatuur werd geïnstalleerd, waaronder een computergestuurde spuitcabine met warmteterugwinning, twee lakmenginstallaties, voorbewerkingvloer met afzuiging, stofafzuig- en voorbewerkingarmen, richtbanken en een trekvloer.
1987 | In 1987 is overgegaan op infrarood drogen in de spuitvoorbewerking, dat de reparatietijden aanmerkelijk kon bekorten. In 1989 werd een waterzuiveringsinstallatie in gebruik genomen, waardoor het afvalwater kon worden hergebruikt.

2012 & 2013 | eerste paal geslagen in 2012 en het nieuwe bedrijfspand werd in
2013 in gebruik genomen.

 

Reacties zijn gesloten.